Bakan açıkladı: Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı’nda üreticilerin ellerinde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu (ESK) olarak satın alacaklarını duyurdu. Yumaklı, bu yıl karantina nedeniyle hayvanlarını satmak için kurban pazarlarına gönderemeyen üreticilerin de ESK tarafından alınacağını belirtti.

“BU YIL YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATTIK”

Yumaklı, Kurban Bayramı süresince Bakanlık ekiplerinin kurban satış ve kesim noktalarındaki denetimlerine devam ettiğini vurgulayarak, “Tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum. Umarım sağlıklı, mutlu ve sorunsuz bir bayram geçiririz. Bayram boyunca ekiplerimiz satış ve kesim noktalarında denetimlerine devam edecek. Her yıl olduğu gibi üreticilerin ellerinde kalan kurbanlıkları ESK olarak satın alacağız. Ek olarak bu yıl yeni bir uygulama başlattık. Karantina nedeniyle hayvanlarını satmak için pazarlara gönderemeyen üreticilerin hayvanları da karantina koşullarının iyileşmesi ve sağlıklı olmaları durumunda ESK tarafından alınacak. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tekrar kutluyorum.”

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilerin; il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi ile nakliye faturaları, işletmelerine şap hastalığı nedeniyle hayvan hareketleri kısıtlaması bulunduğuna dair belge ile kuruma başvurmaları gerektiğini bildirdi. TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra ESK’nin belirlediği fiyatlar üzerinden hayvanların satın alınacağı açıklandı.

ESK tarafından belirlenen bu yılki kurbanlık alım fiyatları şunlardır:

  • Tosun: Cari fiyat: 296 TL/kg, kurban primi: 104 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 400 TL/kg
  • Düve: Cari fiyat: 285 TL/kg, kurban primi: 85 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 370 TL/kg
  • İnek: Cari fiyat: 275 TL/kg, kurban primi: 65 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 340 TL/kg
  • Kuzu: Cari fiyat: 346 TL/kg, kurban primi: 54 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 400 TL/kg
  • Toklu: Cari fiyat: 304 TL/kg, kurban primi: 56 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 360 TL/kg
  • Koyun: Cari fiyat: 294 TL/kg, kurban primi: 56 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 350 TL/kg
  • Oğlak: Cari fiyat: 226 TL/kg, kurban primi: 34 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 260 TL/kg
  • Çepiç: Cari fiyat: 189 TL/kg, kurban primi: 31 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 220 TL/kg
  • Keçi: Cari fiyat: 168 TL/kg, kurban primi: 22 TL/kg, kurbanlık fiyatı: 190 TL/kg

Not: Belirtilen fiyatların tavan fiyatlar olduğu belirtilerek, yaş, cinsiyet, randıman ve karkas ağırlığına göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

Related Posts

Temmuz zammı büyük oranda netleşti: Memur ve emekli zammında olası senaryolar neler?

Temmuz zammı büyük oranda netleşti: Memur ve emekli zammında olası senaryolar neler?

Asya borsaları coştu! Ticaret savaşları soğuyor, Güney Kore’de yeni dönem!

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’ün görevden azledilmesinin ardından yapılan seçimi, ana muhalefetteki Demokratik Partinin (DP) adayı Lee Jae-myung kazandı. Seçimi kazanan Lee’nin, iş dünyasında yenilikçiliği ve büyümeyi teşvik edici …

Memur ve emekli maaş zammında kritik oran netleşt! Sosyal medyadan ve uzmanlardan tepkiler gecikmedi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon verilerini 3 Haziran 2025 tarihinde kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 1,53 olarak gerçekleşti. Bu oran …

5 aylık enflasyon farkı netleşti: Temmuz 2025 Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verileriyle, 5 aylık enflasyon farkı netleşti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile memurların Temmuz 2025 maaş zam oranı büyük oranda şekillendi. Haziran verisiyle birlikte toplam zam oranı kesinleşmiş olacak.

Yemek kartı kullananlar dikkat: Uzmanı kritik hatalar konusunda uyardı, ‘tazminatsız işinizden olabilirsiniz’

Yemek kartları, çalışanların günlük yemek ihtiyaçlarını karşılamak için yaygın şekilde kullanılıyor. Ancak kartların restoran dışı kullanımı ve yasal sınırları, işverenler ve çalışanlar arasında tartışma yaratmaya devam ediyor. Uzmanlar, hem işverenlere hem de çalışanlara kritik uyarılarda bulunuyor.

Seyahatin tadına varacaklar

Seyahatseverler artık sadece deniz, kum ve güneşle yetinmiyor; tatillerinde yerel tatlar, kültürel miras ve özgün deneyimler de arıyor. Bu kapsamda gastronomi merakı, son yıllarda turizm tercihlerinde daha belirleyici bir rol üstlenmeye başladı. Özellikle Ege ve Akdeniz’de gastronomiye odaklanan otellerin sayısı hızla artıyor.