Erzurum’da Türkçe Yaz Okulu

Erzurum’da 15 Ülkeden Kursiyerler Türkçe Yaz Okullarında Buluşuyor

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulları kapsamında 15 ülkeden Erzurum’a gelen kursiyerler, Türkçeyi eğlenceli etkinliklerle öğrenme fırsatı buluyor. Enstitü ile Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATATÖMER) işbirliğinde 15 ülkeden aralarında öğrencilerin de olduğu 15 kursiyer, 1 Temmuz’da Erzurum’a geldi.

Endonezya, Meksika ve Fas gibi ülkelerden gelen kursiyerler, 20 gün süreyle kalacakları kentte Türkçeyi ve Türk geleneklerini eğlenceli etkinliklerle öğreniyorlar. Hafta içi öğlene kadar ATATÖMER’de Türkçe ve geleneksel oyunlar eğitimi alan kursiyerler, öğleden sonra da kentteki tarihi mekanları geziyorlar.

Şehirdeki tarihi ve turistik mekanlarda eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, dilini ve geleneklerini öğrendikleri Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olacaklar. ATATÖMER’de Öğretim Görevlisi Dr. Zülal Şenol Ebren, kursiyerlerin Erzurum’un yöresel lezzetlerini beğendiklerini söyledi. Ebren, kursiyerlerle çeşitli etkinlikler yaparak Türkçe öğrettiklerini ve öğrencilerin eğlenerek Türkçe öğrendiklerini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Adil Güneş ise yaz okullarının Türkiye’de 23 şehirdeki 29 üniversitede devam ettiğini ve toplam 750 öğrencinin katıldığını dile getirdi. Erzurum’a gelen kursiyerlerin Türk kültürünü ve dilini öğreneceklerini belirten Güneş, öğrencilerin burada 22 gün boyunca Türkçe dersleri aldıklarını ve kültürel faaliyetlere katıldıklarını vurguladı.

Endonezya’dan gelen Tanıa Nazrın Nasutıon, “Erzurum’da Türkçe ve Türk kültürünü öğreniyorum. Buradaki müzeleri gezdik, yöresel yemekler yedik. Türk kültürünü çok sevdim, en çok Palandöken’i beğendim çünkü manzarası çok güzel.” ifadelerini kullandı. Fas’tan gelen Noureddin Dahrouch ise Türkçenin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’de büyük İslam tarihi var. Müslümanlar olarak birbirimizi anlamamız önemli, Türkçe öğrenmek de bu anlamda önemli.” dedi.

Meksika’dan gelen Uçak Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Roberto Eduardo Castro Lopez ise Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada Türk kültürünü keşfettiğini belirtti. Doğu Afrika ülkesi Burundi’den gelen Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Arıella FatumaUwıntore ise Türkçesini geliştirmek için Erzurum’a geldiğini ve şehri harika bulduğunu ifade etti.

Related Posts

Konya’da şaşırtan görüntü: ‘Binlerce var, baktıkça çıkıyor’

Konya-Seydişehir yolu üzerinde boş bir arazide kutular dolusu ilaç bulundu. Alerji, insülin, mide ilaçları gibi eczanelerde bulunması gereken birçok ilacın rastgele araziye atılması görenleri şoke etti. Olayın tanığı, “Milli servet çöpe atılmış” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Altan Öymen İçin TBMM’de Tören

Eski CHP Genel Başkanı Öymen için TBMM’de cenaze töreni yapıldı, yarın Zincirlikuyu’ya defnedilecek.

Uşak’taki Orman Yangını 19 Saatte Kontrol Altına Alındı

Uşak’ta çıkan yangında 30 hektar orman zarar gördü, 19 saat süren müdahaleyle kontrol altına alındı.

Gölcük’te Plaj Voleybolu Turnuvası Sonuçlandı

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen plaj voleybolu turnuvası, küçükler kategorisinde heyecan dolu final müsabakalarıyla sona erdi. 149 takım ve 322 sporcunun katıldığı turnuvada, küçük sporcular izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kastamonu’dan En Fazla Göç İstanbul’a

2024’te Kastamonu’dan 4.960 kişi göç etti, en çok İstanbul tercih edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan LGS açıklaması: Ailelerden ve çocuklardan özür dilemeliler

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, LGS’de şaibe iddialarına tepki göstererek imam hatip okullarının akademik başarısının giderek arttığını dile getirdi. Erdoğan, “Günlerdir yürütülen ahlaksız iftira kampanyasının tek bir açıklaması vardır; o da imam hatip düşmanlığıdır.” dedi. Durumu “çok büyük terbiyesizlik” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerden ve çocuklardan özür dilenmesi gerektiğini söyledi.