Mısır ithalatında tarife kontenjanı açıldı

Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Yeni Düzenleme Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Kararı ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, piyasalardaki spekülatif fiyatların önlenmesi, arz güvenliğinin sağlanması ve yerli üretimin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine, mısırda yaşanan arz-talep dengesi ve fiyat istikrarının devam ettirilebilmesi için yerli üretimin yetersiz kaldığı 1 milyon tonluk kısmı için 31 Temmuz’a kadar tarife kontenjanı açıldı. Bu kontenjan kapsamında gümrük vergisi yüzde 0 olarak uygulanacak.

Tarife kontenjanı kapsamında belirlenen kurallara göre, kullanıcılar tarafından tek seferde en fazla 8 bin ton mısır ithalatı gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, aynı ithalatçının tekrar ithalat yapabilmesi için 7 gün beklemesi gerekecek.

İthalat düzenlemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer kurumlarla işbirliği içinde yapılmakta olup, önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan kararlar ile piyasadaki gelişmeler yakından takip edilecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı ve ilgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Related Posts

Çiğ süt üretimi 2024 yılında arttı

2023 yılında 21 milyon 481 bin 567 ton olan çiğ süt üretim tahmini, 2024 yılında yüzde 4,7 artarak 22 milyon 487 bin 757 ton oldu.

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 6 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Trump iş dünyası liderleriyle bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yatırım yapan şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya gelerek, ekonomi gündeminin Amerika’da iş yapmayı kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Yüksek et fiyatları satışları düşürdü

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi et fiyatları ve kurbanlık fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, “Enflasyondan en çok etkilenen sektör tarım ve hayvancılık. Ramazan’dan sonra kasaplarda etin fiyatının yüksek olmasından dolayı ve ekonomik durumdan dolayı satışlarda düşüş var” dedi.

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

MASAK online ihbar alacak

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kara para ve terör finansmanına karşı, şüpheli işlem bildirimini online olarak alacak. Bankalar, kargo şirketleri, kuyumcular, oto alıp satanlar, antikacılar, muhasebeciler ve kriptocuların da aralarında bulunduğu meslek grupları, şüpheli gördükleri işlemleri internet üzerinden kurula bildirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir