Fethiye’deki Liberty Signa: Yerel Lezzetler ve Kültürel Destek
Ozan Ömer Kadüker – Fethiye’deki Liberty Signa, bölgenin mutfak mirasını yansıtan menüler ve yerel üreticilerle iş birliği içinde hazırlanan lezzetler sunarak dikkat çekiyor. Yerelliği modern yorumlarla buluşturan otelde Fethiye’ye özgü devetabanı, labada, ebegümeci, kazayağı, gışıyak, turp otu gibi otlarla özel sunumlar da yapılmaktadır.Malzemeler yerelden
Otelde şefler, malzemeleri doğrudan yöre halkından tedarik ederek konuklara bu lezzetlerin hikayelerini atölyelerde dinleme şansı sunuyor. Gastronominin yanı sıra otel, kültürel alanda da destek vererek Fethiye’nin Üzümlü Köyü’nde el dokuma geleneğine katkı sağlamaktadır.
‘Bilinçli seyahat deneyimi’
Şeflerin rehberliğinde gerçekleşen özel etkinlikte bir araya gelen Liberty Signa Genel Müdürü Tamer Dolanay, gastronomi turizminin artık bir lüks olmadığını, bilinçli seyahat deneyimlerinin merkezinde yer aldığını belirterek doğal kaynaklara ve yerel üreticilere yönelmenin önemine vurgu yaptı. Otelin Executive Chef’i Ömer Canbay ise yerel malzemeleri kullanarak geleneksel tarifleri modern dokunuşlarla harmanlamanın geleceğe ilham vermeyi ifade ettiğini söyledi.
Liberty Signa yöneticileri, yerel üreticilerle olan iş birliklerini detaylı bir şekilde paylaştılar.